Copyright © Merhaba Annelik
Design by Dzignine
3 Mart 2014 Pazartesi

Uygun Fiyatlı Banyo Dolabı


2 aydır evimizde büyük bir tadilat var. Baştan aşağı her şey değişti. Tek değişmeyen eşyalar kapılar oldu :)
Bu tadilat sürecinde çok fazla ve bir o kadar da hızlı araştırma yaptık.

Genelde banyoya yapılan tadilatlarda banyo dolabı mutlaka yenilenir. Bu konuda önünüzde 2 seçenek var. Biri sipariş üzerine yaptırmak, diğeri hazır banyo dolaplarından sizin alanınıza uygun olanı seçmek.

Bizim banyomuz küçüktü. O nedenle 2.tuvaleti çamaşır odasına çevirip, en azından çamaşır ve kurutma makinasını oraya yerleştirip banyoyu ferahlatmak istedik ve hazır banyo modellerinden birini tercih ettik. Çünkü fiyat bakımından çok daha uygundu.

Eğer hazır dolap alacaksanız uğrayacağınız yerler :



  • Koçtaş : Bir çok çeşit ve ağırlıklı ORKA marka banyo dolabı var. Her keseye uygun bir model mutlaka bulunabilir ama çok ucuz olanların şişme ihtimali olabilir gibi geldi bize. Bayrampaşa Forum ve Yenibosna'daki Koçtaş'larda çok sayıda model var. 
  • Bauhaus : Aynı Koçtaş'daki gibi çok çeşit banyo dolabı var ama ORKA marka yok. Onun yerine DAMLA diye bir marka var. Şahsen ben kalitesini ve modellerini pek beğenmedim.
  • IKEA : Genel olarak İkea'yı beğenmeme rağmen banyo dolapları konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kalite ve fiyat dengesi mantıklı seviyede değil. Kalite arttıkça fiyat da gereksiz artıyor. Diğer taraftan da dolapları genelde çok ufak. Fazla minimalist.
  • Emek Yapı / Kağıthane : Cendere yolu üzerinde, Axis AVM'nin karşı yolunda bir çok seramik firması var. Aynı zamanda da banyo ile alakalı her şeyi satıyorlar (klozet, lavabo, musluk... vs.) Buradaki markaların içinde Orka ve Damla var. Buna ek olarak başka markalar da mevcut. Fiyatlar ile Koçtaş ve Bauhaus'a göre daha uygun, pazarlık şansı da var. Burada tavsiye edebileceğim yer Emek Yapı. Adres: Cendere Yolu, Barbaros Bulvarı No:262 Kağıthane Tel : 0212 321 26 20
  • Türkmenler Yapı / Zeytinburnu : Bir çok yerde banyo dolabı bakıp sonunda kararımızı burada verdik. Burası çok büyük bir mağaza. Showroomlarında çok sayıda banyo dolabı sergilediklerinden almak istediğiniz modeli daha rahat seçebilirsiniz. Fiyatlar Emek Yapı'dan bir tık daha uygun. Biz "creavit" marka yan dolabı da olan bir dolap aldık. Fotosu aşağıda. Buraya uğramadan kesinlikle karar vermeyin. http://www.turkmenlernalburiye.com/ 
Bizim seçtiğimiz banyo dolabı - 3 parça 900 TL (Montaj ve Nakliye dahil) Üst kısım aynalı dolap

IKEA'dan bir dolap. 2 parça 630 TL (Montaj ve Nakliye Hariç)


KOÇTAŞ'da ORKA marka dolaplardan biri. 2 parça 469 TL (Montaj ve Nakliye Hariç)

Kağuthane'deki seramikçilerden birinde ORKA'nın Efes modeli. Farklı ölçüleri mevcut.
2 parça 780TL (Montaj ve Nakliye dahil)




2 yorum: